haccp co to jest

Wersja elektroniczna w formacie MS Word. Kierujący zakładem gastronomicznym wdrożyć, stosować dokumentować systemu HACCP. Prezentowana została przygotowana na podstawie „Poradnika opracowania i wdrażania systemu HACCP”. „Gastronomia\" autorstwa Barbary Jackiewicz - specjalisty do spraw żywnością Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Służy do udokumentowania funkcjonowania w zakładzie systemu HACCP, gotowe instrukcje, formularze, technologiczne, arkusze zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych. Wersja elektroniczna umożliwia dokumentacji do indywidualnych warunków każdego zakładu gastronomicznego. Zgodnie z rozporządzeniem (WE) Nr / Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia kwietnia r. w sprawie higieny środków spożywczych, jest aktem nadrzędnym stosowanym bezpośrednio we wszystkich krajach Unii Europejskiej z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia, zakładem zaimplementować i używać systemu HACCP. Autorka – specjalista Państwowej Inspekcji Sanitarnej do spraw żywnością w sposób przystępny, na podstawie przykładowej restauracji, wyjaśnia, zaimplementować i używać systemu HACCP w zakładzie gastronomicznym. Każdy wdrażania zasad systemu, opisy produktów, zagrożeń, wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych, zilustrowane odpowiednimi przykładami. Licencja upoważnia Użytkownika do wykorzystywania programu na potrzeby wewnętrzne firmy Kupującego, i obsługiwanych niego podmiotów. Księga GMP/GHP stanowi przewodnik po zasadach dobrych praktyk produkcyjnych i dobrych praktyk higienicznych, porządkuje dokumentację systemową powstałą podczas wdrażania zasad systemu.Program opracowano na podstawie Wzorcowej Księgi GMP/GHP z dokumentacją według koncepcji dr Małgorzaty Wiśniewskiej, skrupulatny prowadzenia i dokumentowania zasad systemu na przykładzie małego przedsiębiorstwa produkcyjnego.Charakterystyka programu:a. wbudowany system pomocy kontekstowej,b. wbudowany przewodnik po księdze podpowiadający co zrobić,c. wydruku całości fragmentów księgi,d. tworzenia i edycji kilku ksiąg.